Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че в настоящата ситуация Украйна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че в настоящата ситуация Украйна
Коментари Харесай

Зеленски: Няма да се съгласим за прекратяване на огъня

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че в актуалната обстановка Украйна няма да се съгласи на преустановяване на огъня и няма да подписва никакви нови " Мински съглашения " с Русия, защото това води единствено до загуба на територии, цитира думите му Руската работа на Би Би Си.
Прочетете още
" В момента, в който се намираме, ние не сме подготвени за преустановяване на огъня. Обяснихме, че няма да има Минск-3, или Минск-5, или Минск-7. Ние няма да играем тези игри. Ние загубихме част от нашите територии по този метод. И всички схващат това доста добре, всички го чуха от нас. Защото това е капан ", сподели Зеленски на конференция във вторник в Киев след края на срещата на върха на Кримската платформа.

Зеленски изясни от какво се опасява Украйна: временно помирение може да се проточи с години, в следствие страната в действителност ще загуби териториите, които сега са окупирани от Русия на изток и юг, а по-късно Русия може да нападна още веднъж и да се опита да завземе останалите на Южна Украйна: Николаев и Одеса с райони и даже, както сподели Зеленски, " отново да се опита да превземе Киев. "

При пълномащабна война с Русия най-лошият сюжет за Украйна към този момент е зад тила ни, казва украинският министър на защитата Олексий Резников.

" Ние сме на стадий стабилизиране на целия фронт или линия на конфликт с малко придвижване на единици. Създадохме доста положителни възпиращи средства там ", сподели Резников в изявление за Си Ен Ен.

Украинският министър на защитата съобщи, че страната му е на прага на нов стадий от войната, откакто е почнала своя лична контранастъпателна акция.

Дългият застой обаче, сподели той, може да накара интернационалната общественост да се умори от тази война, което ще се отрази на успеваемостта на военната помощ за Украйна.

" Аз го назовавам синдром на умората, за мен това е една от главните закани. И ние би трябвало да работим с тази опасност, тъй като би трябвало да приказваме с хора като Вас, да поддържаме връзка, да питаме хората. Защото (това би било) доста, доста рисково за нас ", сподели украинският министър на защитата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР